REKLAMA
Zdroj: Canva
Pekingská kačica - čínska kačica
Recept na kačacie prsia na čínsky spôsob
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 kačacie prsia
- 40 g trstinového cukru
- 100 ml bieleho ryžového vína
- 120 ml oleja
- mletý zázvor
- mleté čierne korenie
- ryžový ocot
- sójovej omáčky
- soľ
- 1 pl zemiakový škrob
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Z trstinového cukru, ryžového octu, korenia, soli a zázvoru si pripravíme marinádu.
2. Krok
Prsia očistíme a dáme na pol hodiny marinovať do marinády. Po vytiahnutí necháme marinádu na prsiach zaschnúť.
3. Krok
Kožu narežeme niekoľkými rezmi ostrým nožom. Potom sprudka opečieme na horúcom oleji. Najskôr zo strany, kde je koža, potom otočíme.
4. Krok
Opečené mäso vložíme na plech a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C stupňov a pečieme asi štvrť hodiny.
5. Krok
Zo zbytkov marinády pripravíme zálievku. Pridáme k nej ryžové víno, sójovú omáčku a trošku zemiakového škrobu.
6. Krok
Prilejeme do výpeku a na miernom ohni necháme zahustiť.
7. Krok
Opečené prsia nakrájame na tenké rezy, prelejeme omáčkou a podávame s ryžovými cestovinami alebo ryžou.