Perníková torta s kokosovou plnkou a čoko polevou
Ingrediencie
Perníkový korpus
- 3 kus vajce
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička škorica
- 2 polievková lyžica kakao
- 3 polievková lyžica lekvár
- 2 hrnčeky špaldová múka
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 bal kypriaci prášok do perníka
- 2 hrnčeky mlieko
- 0.8 hrnček olej
Kokosová plnka
- 500 g mascarpone
- 500 ml šľahačka
- 200 g práškový cukor
- 200 g strúhaný kokos
Čokoládová poleva
- 90 g horkosladká čokoláda
- 90 ml šľahačka
Ostatné
- ovocie podľa chuti
- Raffaello guľky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo väčšej miske si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme. Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej. Vylejeme do okrúhlej tortovej formy a pečieme na 180°C. Minúty som si nestopovala, ale som kontrolovala špajdlou či je cesto hotové.
V jednej miske si vyšľaháme šľahačku a v druhej mascarpone s práškovým cukrom. Oboje zmiešame potom mixérom dokopy a nakoniec pridáme kokos s ktorým to dobre ešte premixujeme.
V hrnci zohrejeme smotanu. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky, vložíme do sklenenej misky a prelejeme ju horúcou smotanou. Necháme to 10 minút približne postáť,až potom ju dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť cca 10 minút a potom ju zľahka rozotrieme do strán. Ozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky.