Zdroj: Pixabay: almapapi
Pikantné thajské krevety Satay Stir Fry
V tomto Stir Fry sa umami krevety, chrumkavá zelenina a pikantná omáčka satay spájajú do nádhernej symfónie chutí.
Ingrediencie
- 400 gms Krevety, zbavené kože a šupín
- 4 pl Omáčky satay
- 2 červená paprika, nakrájaná na plátky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na plátky
- 1 pohár ružičiek brokolice
- 1 pohár hrášku
- 1 Mrkva, nakrájaná na plátky
- 2 pl Olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvo nakrájané čili papričky na ozdobu (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite prípravou všetkej zeleniny - papriku nakrájajte na plátky, brokolicu na ružičky a hrášok na kúsky. Podľa mojich skúseností príprava všetkých surovín vopred vždy vedie k hladšiemu priebehu varenia.
Vo veľkej panvici wok na miernom ohni rozohrejte olivový olej. Otáčajte olejom, aby sa wok rovnomerne pokryl. Tým sa zabráni prilepeniu prísad na panvicu.
Pridajte krevety a smažte, kým nezružovejú. Dbajte na to, aby ste wok neprepálili, pretože pri preplnení by sa krevety mohli nerovnomerne uvariť. Vyberte ich a odložte bokom.
Do toho istého woku pridajte zeleninu. Najskôr začnite s tými, ktoré sa varia dlhšie, napríklad s brokolicou a mrkvou. Keď sú mierne mäkké, pridajte papriku a hrášok.
Uvarené krevety vráťte do woku a podľa chuti ich posypte soľou a korením. Premiešanie kreviet so zeleninou zabezpečí rovnomerné rozloženie chutí.
Nakoniec pridajte omáčku satay a dobre premiešajte, aby sa všetky prísady obalili. Dôkladne miešajte, aby sa omáčka satay dostala do každého kúska kreviet a zeleniny.
V prípade potreby ozdobte čerstvo nakrájanou čili papričkou, ktorá dodá punc, a podávajte horúce.