Zdroj: FB: Pečeme s láskou
Pivný závin
Rozhodol som sa spojiť svoju lásku k pivu a pečeniu a vznikla pivná štrúdľa. Štrúdľa je krásne nadýchaná, má jemnú pivnú chuť, ktorá sa krásne spája s jablkami a škoricou.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 80 g maslo
- 100 ml Pivá
- 50 g cukor
- soľ
- 4 ks jablká
- Lyžička škorice
- štipka muškátového orieška
- 2 Lyžice rum
- 1 ks Vajcia na potieranie
- práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Začnime s cestom. Do misy preosejeme múku, pridáme maslo, pivo, cukor a štipku soli. Z múky, masla, piva, cukru a soli vypracujeme hladké cesto. Toto cesto má tú výhodu, že sa s ním ľahko pracuje a nerozpadá sa. Potom cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte ho na hodinu odpočívať do chladničky.
Medzitým si pripravte náplň. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a nahrubo ich nastrúhame. Potom ich zmiešame so škoricou, muškátovým orieškom a rumom a necháme chvíľu odstáť, aby jablká pustili šťavu.
Cesto vyberte z chladničky, rozvaľkajte ho na pomúčenom vále na plát s rozmermi približne 30x40 cm a obložte ho nastrúhanými jablkami. Potom cesto opatrne rozvaľkajte a položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 35 minút, kým závin nie je zlatistý.
Hotovú štrúdľu ešte horúcu posypeme práškovým cukrom. Chuť štrúdle doplní studené pivo.