REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/avF_mOUkKftCo6BQ6HuW/688c511b9880ca4e0ca6257e46b2d3.jpeg)
Plnené zemiaky
Jednoduchý recept, ktorý si zamilujete.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 8 ks väčších zemiakov
- 80 g bryndze
- 100 g strúhaného syra
- 4 paradajky
- 1 ks jarnej cibuľky
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Zemiaky nechávame v šupke, poriadne umyjeme a rozložíme ich na plech. Polejeme ich trochou vody a na 180 stupňoch pečieme približne 60 minút.
2. Krok
Upečené zemiaky rozpolíme, dávame však pozor, aby spodok ostal pevný. S malou lyžičkou urobíme do zemiakov dieru.
3. Krok
Následne si nakrájame jarnú cibuľku a paradajky na čo najmenšie kúsky a zmiešame ich v menšej mise.
4. Krok
Následne k nim pridáme bryndzu a podľa chutí osolíme a okoreníme - soli však dávame minimum, nakoľko je bryndza dostatočne slaná.
5. Krok
Touto zmesou napĺnime zemiaky a dáme opäť do rúry na približne 10 minút.
6. Krok
Po upečení rúru stiahneme na 150 stupňov, zemiaky posypeme syrom a necháme dopiecť do chrumkava. Dobrú chuť!