REKLAMA
Plnený baklažán
PLNENÝ BAKLAŽÁN ➡️ Vedeli ste, že baklažán obsahuje množstvo minerálov, vitamínov a je bohatý napríklad aj na železo? Vyčarujete z neho skvelý letný obed doslova za pár chvíľ 😉
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 baklažán
- 1 mozzarella
- 2 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g ryža
- mletá kurkuma
- soľ a korenie
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Baklažán si nakrájame na vejár tak, aby pri užšom konci ostal spojený. Nasolíme ho a necháme cca 15 minút "vypotiť", aby sa zbavil horkosti.
2. Krok
Medzitým si uvaríme do polomäkka ryžu so štipkou kurkumy.
3. Krok
Nakrájame si ingrediencie, ktorými budeme baklažán plniť. Baklažán opláchneme pod studenou vodou. Ryžu preložíme do zapekacej misy, položíme na ňu baklažán a do zárezov povkladáme suroviny. Posolíme, pokoreníme a vrch posypeme petržlenovou vňaťkou.
4. Krok
Pečiem zakryté na 220°C cca 30 minút.