REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Qe_AzD_a6mdJET-O-975/5d862d4dac813e2218193bea3b913c.jpeg)
Plnený baklažán
PLNENÝ BAKLAŽÁN ➡️ Vedeli ste, že baklažán obsahuje množstvo minerálov, vitamínov a je bohatý napríklad aj na železo? Vyčarujete z neho skvelý letný obed doslova za pár chvíľ 😉
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 baklažán
- 1 mozzarella
- 2 Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g ryža
- mletá kurkuma
- soľ a korenie
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Baklažán si nakrájame na vejár tak, aby pri užšom konci ostal spojený. Nasolíme ho a necháme cca 15 minút "vypotiť", aby sa zbavil horkosti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Qe_AzD_a6mdJET-O-975/c198c82b4377b577a87801551304cd.jpeg)
2. Krok
Medzitým si uvaríme do polomäkka ryžu so štipkou kurkumy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Qe_AzD_a6mdJET-O-975/71d7910d16a1429371eccf969868a2.jpeg)
3. Krok
Nakrájame si ingrediencie, ktorými budeme baklažán plniť. Baklažán opláchneme pod studenou vodou. Ryžu preložíme do zapekacej misy, položíme na ňu baklažán a do zárezov povkladáme suroviny. Posolíme, pokoreníme a vrch posypeme petržlenovou vňaťkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Qe_AzD_a6mdJET-O-975/459eab20a311dbcc6729c3bbbe93ce.jpeg)
4. Krok
Pečiem zakryté na 220°C cca 30 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Qe_AzD_a6mdJET-O-975/e562f44298621a866a15e79c171e25.jpeg)