REKLAMA
Zdroj: pundapanda Canva
Polievka z cíceru so smotanou a špenátom
Táto bohato ochutená, krémová polievka z cíceru je skutočne špeciálne jedlo. Kombinácia smotany a špenátu je ideálnou voľbou pre chladný zimný deň alebo priemerný pracovný deň.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g cícer
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčik cesnak
- 300 g špenát
- 250 ml Tučná smotana
- 1 čajová lyžička kurkuma
- 1⁄2 čajová lyžička Paprikový koláč
- 1 ks sušené chilli
- 1 čajová lyžička Soľ
- 500 ml voda
- 2 polievková lyžica olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Cícer hrachor namočíme predchádzajúcu noc.
2. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
3. Krok
Olivový olej zohrejeme v hrnci, pridáme cibuľu a cesnak, a necháme sa dusiť, kým nie sú sklovité.
4. Krok
Pridáme cícer, kurkumu, papriku a chilli, potom to premiešame.
5. Krok
Zalejeme vodou a potom posolíme.
6. Krok
Polievku varíme na strednom ohni, kým nie je cícer úplne mäkký.
7. Krok
Pridáme špenát, premiešame a varíme ďalších 5 minút.
8. Krok
Nakoniec pridáme smotanu, potom premiešame a varíme ešte 1-2 minúty.
9. Krok
Pred podávaním skontrolujeme chute a v prípade potreby dochutíme.