REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Prepadávaný koláč
Recept na perfektný prepadávaný koláč, ktorý chutí najlepšie priamo z chladničky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Cesto:
- 5 ks vajce
- 5 lyžíc kryštálový cukor
- 5 lyžíc polohrubá múka
- 2 Lyžice kakao
- 5 lyžíc voda
- 5 lyžíc olej
- 1⁄2 balenia prášok do pečiva
Puding:
- 700 ml mlieko
- 5 lyžíc kryštálový cukor
- 2 ks balenia vanilkový puding
Vrch:
- 500 g kyslá smotana
- 3 Lyžice práškový cukor
- 250 ml smotana na šľahanie
Na posypanie:
- čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Uvaríme si puding z mlieka, cukru a pudingového prášku.
2. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom do tuhej peny a zároveň postupne pridáme olej s vodou.
3. Krok
Nakoniec vareškou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
4. Krok
Cesto navrstvíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečene a lyžicou navrstvíme kôpky pudingu.
5. Krok
Takto pripravený prepadávaný koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na teplote 180 stupňov asi 25 minút.
6. Krok
Po upečení prepadávaný koláč necháme vychladnúť a na vrch navrstvíme smotanu vyšľahanú s cukrom. Do tejto šľahačky už len ručne primiešame kyslú smotanu.
7. Krok
Vrch koláča posypeme strúhanou čokoládou.