Zdroj: MentalArt via Pixabay
Recept na jablkový tvarohový koláč
Vždy som bola veľkou milovníčkou tvarohového a jablkového koláča. Keď som tieto dva recepty spojila do jablkového cheesecaku, výsledok som si okamžite zamilovala. Tento koláč je hitom na večierkoch a rodinných stretnutiach. Sladká krémová náplň dokonale ladí s trpkou sviežosťou jabĺk a chrumkavým piškótovým základom.
Ingrediencie
- 200 Gram maslové sušienky
- 100 Gram maslo rozpustené
- 2 Äpfel (granny smith pre kyslejšiu chuť, gala alebo fuji pre sladšiu chuť).
- 600 Gram Namočený a odkvapkaný smotanový syr
- 150 Gram cukor
- 3 vajcia
- 1 Čajová lyžička citrónová šťava
- 200 Gram kyslá smotana
- 1 Čajová lyžička vanilkový cukor
- 1 Štipka soľ
- 2 Tablespoon múka
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu receptu na jablkový tvarohový koláč najprv vložte maslové sušienky do vrecka na mrazenie a rozdrvte ich valčekom na drobné omrvinky. Pridáme rozpustené maslo a dobre prehnetieme. Čím lepšie sa premieša, tým rovnomernejší bude tortový základ.
Tortovú formu (s priemerom 26 cm) vyložte papierom na pečenie a rozložte na ňu zmes sušienok a masla a pevne ju pritlačte. Pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C a potom necháme vychladnúť.
Medzitým ošúpeme jablká, rozštvrtíme ich, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkajte ich trochou citrónovej šťavy, aby ste zabránili oxidácii.
Namočený tvaroh s cukrom, vajcami, citrónovou šťavou, kyslou smotanou, vanilkovým cukrom a štipkou soli rozmixujte ručným mixérom. Pridáme múku a opäť dobre premiešame.
Na vychladnutý sušienkový základ nalejte syrovú zmes a navrch poukladajte plátky jabĺk. Pečieme v rúre 60 minút. Potom nechajte dobre vychladnúť (najlepšie cez noc v chladničke), aby bol koláč pekne pevný.
Pred podávaním môžeme jablkový cheesecake posypať práškovým cukrom. Osobne si myslím, že je to pekný, ale nepovinný detail navyše.