Red Velvet torta
Torta z červeného zamatu. Je to perfektná torta na každú príležitosť! Červená zamatová tort je viac ako torta zafarbená do červena. Red velvet je taká jedinečná torta, pretože má vanilkovú príchuť, ale aj čokoládový nádych s lahodnou chuťou cmaru.
Ingrediencie
Suroviny
- 397 gramov hladká múka
- 397 gramov kryštálový cukor
- 114 gramov olej
- 227 gramov cmar
- 170 gramov maslo
- 2 polievkové lyžice kakao
- 1 polievková lyžica Červené farbivo
- 1 polievková lyžica vínny ocot
- 1 Čaj lyžička soľ
- 1 Čaj lyžička sóda bikarbóna
- 1 Čaj lyžička vanilkový extrakt
- 2 Kúsky vajce L
Smotanová poleva
- 450 gramov smotanový syr
- 340 gramov maslo
- 670 gramov práškový cukor
- 1 Čaj lyžička vanilkový extrakt
- Štipka soľ
Najnovšie letáky
Postup
Postup
Čo je Red Velvet ?
V podstate je to čokoládový koláč vyrobený s malým množstvom kakaového prášku. Kakao reaguje s kyslým octom a cmarom a následne udržuje koláč vlhký, ľahký a nadýchaný.
Ako vyrobiť Red Velvet
Predhrejte si rúru na 175 C°
Ak chcete pripraviť tento zamatový koláč, začnete zmiešaním suchých prísad :
Do misky preosejeme múku, cukor, kakao, sódu a soľ všetko spolu premiešame.
Potom zmiešame mokré ingrediencie:
Vajíčka, olej, cmar, vinný ocot, rozpustené maslo, vanilku a červené potravinárske farbivo rozšľaháme a odložíme. ( necháme 2 až 3 minútky odležať )
Po zmiešaní mokrých prísad pridáme suché prísady a premiešame 1 minútu. Akonáhle je cesto na koláč premiešané, bude krásne jasne červenej farby.
Potom už len rozdeľte cesto medzi dve 20 cm tortové formy ( ak si chcete uľahčiť vyberanie koláča z foriem, odporúčam použiť papier na pečenie ) a pečte ich 30 až 35 minút, alebo kým stredy nie sú pružné na dotyk.
Opatrne vyberte z rúry a položte na mriežku na 10 - 15 minút vychladnúť vo formách. Potom koláčiky opatrne vyberte z tortových foriem a položte na mriežku, aby úplne vychladli.
Ako vyrobiť smotanovú polevu
Vo veľkej miske alebo v miske stojanového mixéra s lopatkovým nástavcom spolu šľaháme maslo a smotanový syr pri strednej rýchlosti, kým nebude hladké a nadýchané, asi 3 minúty.
Pridajte vanilku a soľ a šľahajte, kým sa nespojí.
Práškový cukor preosejeme do veľkej misy.
S mixérom na nízkej rýchlosti postupne pridávame cukor do maslovej zmesi, kým sa nespojí. Zastavte a občas zoškrabte misku .Zvýšte rýchlosť na strednú a šľahajte, kým nebude nadýchaná, asi 1 minútu.
Zostavenie torty Red Velvet
Vrch každého koláča zarovnajte nožom alebo zarovnávačom koláčov.
Jednu z vrstiev koláča položte na tortovú podložku alebo tortový podnos, na ňu položte vrstvu polevy a uhlaďte ju do jednej rovnomernej vrstvy.
Na vrch polevy položte druhú vrstvu koláča a zvyšnou polevou pomažte vrch a boky torty
Z odrezaných vrchov koláča urobíme mrveničku a ozdobíme ňou vrch torty.