REKLAMA
Red Velvet torta

Red Velvet torta

Torta z červeného zamatu. Je to perfektná torta na každú príležitosť! Červená zamatová tort je viac ako torta zafarbená do červena. Red velvet je taká jedinečná torta, pretože má vanilkovú príchuť, ale aj čokoládový nádych s lahodnou chuťou cmaru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 397 gramov hladká múka Pridané do
  • 397 gramov kryštálový cukor Pridané do
  • 114 gramov olej Pridané do
  • 227 gramov cmar Pridané do
  • 170 gramov maslo Pridané do
  • 2 polievkové lyžice kakao Pridané do
  • 1 polievková lyžica Červené farbivo Pridané do
  • 1 polievková lyžica vínny ocot Pridané do
  • 1 Čaj lyžička soľ Pridané do
  • 1 Čaj lyžička sóda bikarbóna Pridané do
  • 1 Čaj lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • 2 Kúsky vajce L Pridané do

Smotanová poleva

  • 450 gramov smotanový syr Pridané do
  • 340 gramov maslo Pridané do
  • 670 gramov práškový cukor Pridané do
  • 1 Čaj lyžička vanilkový extrakt Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Postup

2. Krok

Čo je Red Velvet ?

3. Krok

V podstate je to čokoládový koláč vyrobený s malým množstvom kakaového prášku. Kakao reaguje s kyslým octom a cmarom a následne udržuje koláč vlhký, ľahký a nadýchaný.

4. Krok

Ako vyrobiť Red Velvet

5. Krok

Predhrejte si rúru na 175 C°

6. Krok

Ak chcete pripraviť tento zamatový koláč, začnete zmiešaním suchých prísad :

7. Krok

Do misky preosejeme múku, cukor, kakao, sódu a soľ všetko spolu premiešame.

8. Krok

Potom zmiešame mokré ingrediencie:

9. Krok

Vajíčka, olej, cmar, vinný ocot, rozpustené maslo, vanilku a červené potravinárske farbivo rozšľaháme a odložíme. ( necháme 2 až 3 minútky odležať )

10. Krok

Po zmiešaní mokrých prísad pridáme suché prísady a premiešame 1 minútu. Akonáhle je cesto na koláč premiešané, bude krásne jasne červenej farby.

11. Krok

Potom už len rozdeľte cesto medzi dve 20 cm tortové formy ( ak si chcete uľahčiť vyberanie koláča z foriem, odporúčam použiť papier na pečenie ) a pečte ich 30 až 35 minút, alebo kým stredy nie sú pružné na dotyk.

12. Krok

Opatrne vyberte z rúry a položte na mriežku na 10 - 15 minút vychladnúť vo formách. Potom koláčiky opatrne vyberte z tortových foriem a položte na mriežku, aby úplne vychladli.

13. Krok

Ako vyrobiť smotanovú polevu

14. Krok

Vo veľkej miske alebo v miske stojanového mixéra s lopatkovým nástavcom spolu šľaháme maslo a smotanový syr pri strednej rýchlosti, kým nebude hladké a nadýchané, asi 3 minúty.

15. Krok

Pridajte vanilku a soľ a šľahajte, kým sa nespojí.

16. Krok

Práškový cukor preosejeme do veľkej misy.

17. Krok

S mixérom na nízkej rýchlosti postupne pridávame cukor do maslovej zmesi, kým sa nespojí. Zastavte a občas zoškrabte misku .Zvýšte rýchlosť na strednú a šľahajte, kým nebude nadýchaná, asi 1 minútu.

18. Krok

Zostavenie torty Red Velvet

19. Krok

Vrch každého koláča zarovnajte nožom alebo zarovnávačom koláčov.

20. Krok

Jednu z vrstiev koláča položte na tortovú podložku alebo tortový podnos, na ňu položte vrstvu polevy a uhlaďte ju do jednej rovnomernej vrstvy.

21. Krok

Na vrch polevy položte druhú vrstvu koláča a zvyšnou polevou pomažte vrch a boky torty

22. Krok

Z odrezaných vrchov koláča urobíme mrveničku a ozdobíme ňou vrch torty.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov