Roláda bez múky
A opäť ďalšia roláda bez múky, vo fit kabátiku. Tentokrát s gaštanovým krémom a banánom. Mňam!
Ingrediencie
Korpus
- 4 ks vajcia
- 20 g kakaa
- 20 g čokoládového proteínu
- 40 g trstinového cukru
- 1 čl Prášku do pečiva
- Štipka soli
Krém
- 250 g jemného tvarohu
- 100 g smotanový syr (cream cheese)
- 200 g gaštanového pyré ja som mala domáce
Navyše
- 100 g lekváru
- 2 ks banány
Najnovšie letáky
Postup
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu.
Kakao, proteín a prášok do pečiva preosejeme do misky.
Žĺtka s cukrom vyšľaháme. Do žĺtkovej zmesi postupne primiešavame na striedačku kakaovú zmes a vyšľahané bielky. Premiešavame jemne, zľahka.
Pripravené cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie postriekaný olejom v spreji. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.
Upečený korpus zrolujeme a zabalíme do utierky, kde ho necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne odlepíme papier.
Všetko spolu zmiešame do hladkého krému. Keďže som použila domáce pyré, ktoré bolo dostatočne sladké, krém som už nesladila.
Na korpus rozotrieme ľubovoľný lekvár. Následne rozotrieme krém, no nepoužijeme ho celý (trochu si odložíme na vrch).
Na kraj korpusu (strana, z ktorej budeme rolovať), položíme banány. Roládu zrolujeme a potrieme zvyšným krémom. Odložíme stuhnúť do chladničky.