Rýchle nekysnuté nadýchané langoše
Tieto langoše sú veľmi chutné. Robievam ich občas ako rýchlu náhradu mojich klasických chladničkových langošov.Najlepšie je na nich to, že nepotrebujú kysnúť a preto ich máte hocikedy za pár minút na stole👍
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g hladká múka
- 3 pl jogurt biely
- 1 ks vajce
- 2 pl olej
- 3 dl voda
- 15 g kypriaci prášok
- 11⁄2 kl soľ
Na vysmážanie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
V miske najprv premiešame múku, soľ a kypriaci prášok. Následne pridáme vajce, jogurt, olej a postupne aj vodu. Vypracujeme mäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky len zľahka krátko vymiesime do tvaru bochníka.
Bochník na doske pokrájame na 6 kusov, každé cesto len upravíme do okrúhleho tvaru a ihneď vyvaľkáme na velkosť langoša. Langoše bez akéhokoľvek čakania ihneď vysmážame v horúcom oleji z oboch strán.
Langoše sú veľmi chutné. Podľa chuti ich môžete podávať s cesnakom, kečupom, syrom či so smotanou👍 Sú ale vhodné aj len tak čisté ako náhrada chleba k rôznym jedlám, alebo polievkam. Prajem dobrú chuť!
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com