REKLAMA
Rýchly tekvicový koláč
Tekvicový koláč fit, jesenný zdravý dezert.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g bezlepkovej múky
- 60 g kukuřičného škrobu
- 60 g ovsená múka
- 40 g bielej múky z chia semienok
- 3 g soľ
- 200 g tuku
- 1 vajce
- 10 ml jablčný ocot
- 120 ml voda
Tekvicová náplň
- 490 g hokkaido pyré
- 120 g sójové mlieko
- 2 vajcia
- 50 g kryštálový cukor
- 100 g hnedého cukru
- 1 čl škorice
- 1⁄4 čl zázvor
- 1⁄4 čl muškátového orieška
- 1⁄4 čl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Najskôr si v mise zmiešame všetky suché ingrediencie a tuk na cesto. V miske si zmiešame vajíčko, ocot a vodu.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Tekutú zmes nalejeme do cesta a spracujeme. Cesto pomocou fólie vyvaľkáme na tanko.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Cesto preložíme do vyššej formy na pečenie a položíme naň alobal. Zaťažíme ho suchou fazuľou a dáme ho piecť na 180 stupňov na 10 minút.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Zaťiaľ si v mise zmiešame zmes na plnku. Všetky ingrediencie na plnku spolu dobre metličkou premiešame.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Plnku vylejeme na predpečené cesto a zarovnáme. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 35 minút.
Zdroj: Youtube