REKLAMA
Zdroj: Canva
Saganaki
Saganaki je tradičná grécka pochúťka, zvyčajne podávaná ako predjedlo. Je to grilovaný syr, ktorý sa podáva v žeravom taviacom tanieri zvanom \saganaki\ odkiaľ má pokrm aj svoj názov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g feta
- 1⁄2 šálky múka
- 1⁄2 ks citróna
- 1 Lyžice nasekaných čerstvých petržlenových lístkov
- rastlinný olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
V múke obaľte syr. Prebytočnú múku oprášte.
2. Krok
V hrnci zahrejte rastlinný olej na stredne vysokú teplotu.
3. Krok
Opekajte syr na oboch stranách dozlatista, asi 2 minúty na každej strane.
4. Krok
Potom ho pokvapkajte šťavou z citróna a posypte petržlenom.
5. Krok
Podávajte okamžite na žeravom tanieri.