REKLAMA
Šampiňónové rizoto
Na šampiňónové rizoto má asi každý ten svoj recept. U nás je obľúbená táto jednoduchá, ale vynikajúca verzia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 250 g ryža Arborio
- 1.2 l zeleninový bujón
- 350 g hnedé šampiňóny
- kúsok maslo
- strúhaný syr Grana Padano/ alebo parmezán
- soľ
- korenie
- cesnakový prášok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Zeleninový vývar zohrejeme a udržiavame ho na zníženej teplote stále horúci.
2. Krok
V širšej panvici rozpustíme maslo, pridáme ryžu a chvíľu pražíme. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
3. Krok
Ryžu zalejeme jednou naberačkou vývaru. Keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku vývaru. Takto pokračujeme, pokiaľ ryža nebude mäkká.
4. Krok
Teplotu pod ryžou máme zníženú a ryžu často premiešame, varím ju neprikrytú.
5. Krok
Medzitým ako miešame ryžu si môžeme pripraviť aj šampiňóny. Očistíme ich, nakrájame na plátky a opečieme na suchej panvici.
6. Krok
Do hotovej ryže pridáme 4 - 5 lyžíc syra a šampiňóny, dobre premiešame.
7. Krok
Posypeme strúhaným syrom.
8. Krok
Dobrú chuť 🙂