REKLAMA
Šošovicové kari s hokkaido

Šošovicové kari s hokkaido

V hlavnej úlohe tekvica!

REKLAMA
Ako pripraviť bulgur a prečo by sme ho mali jesť? Zaujímavosti o bulgure na jednom mieste

Recept nájdeš v tomto článku

Ako pripraviť bulgur a prečo by sme ho mali jesť? Zaujímavosti o bulgure na jednom mieste

Ingrediencie

porcií
4
  • 12 hokkaido tekvice Pridané do
  • 150 g červenej šošovice Pridané do
  • 180 ml kokosové mlieko Pridané do
  • 80 ml paradajkového pretlaku Pridané do
  • 3 cm čerstvého zázvoru Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • 12 čl mletého čili Pridané do
  • 1 čl kari korenia alebo kari pasty Pridané do
  • 1 čl kurkumy Pridané do
  • 0.3 čl čierne mleté korenie Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
  • 12 l zeleninového vývaru Pridané do
  • čerstvé bylinky Pridané do
  • 1 hrnček bulguru Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Pripravíme si hlbokú panvicu, v ktorej zohrejeme olivový olej. Na ňom orestujeme nadrobno nakrájaný zázvor a cesnak.

2. Krok

Pridáme mleté čili, kurkumu a kari. Premiešame a necháme prevoňať. Následne ku koreninám pridáme paradajkový pretlak a minútku miešame.

3. Krok

Do panvice vložíme na malé kocky nakrájanú hokkaido tekvicu a prepláchnutú červenú šošovicu. Všetko zalejeme kokosovým mliekom a chvíľu miešame.

4. Krok

Potom zmes zalejeme vývarom tak, aby bola tekvica tesne ponorená, znížime stupeň varu a necháme variť pod pokrievkou, kým tekvica nezmäkne.

5. Krok

Medzitým sa pustíme do prípravy bulguru. Hrnček bulguru zalejeme 2 hrnčekami horúcej vody a varíme do zmäknutia.

6. Krok

Omáčku dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a soľou a podávame s bulgurom a čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov