Šošovicové kari s hokkaido
V hlavnej úlohe tekvica!
Ingrediencie
- 1⁄2 hokkaido tekvice
- 150 g červenej šošovice
- 180 ml kokosové mlieko
- 80 ml paradajkového pretlaku
- 3 cm čerstvého zázvoru
- olivový olej
- 1 strúčik cesnaku
- 1⁄2 čl mletého čili
- 1 čl kari korenia alebo kari pasty
- 1 čl kurkumy
- 0.3 čl čierne mleté korenie
- podľa chuti soľ
- 1⁄2 l zeleninového vývaru
- čerstvé bylinky
- 1 hrnček bulguru
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si hlbokú panvicu, v ktorej zohrejeme olivový olej. Na ňom orestujeme nadrobno nakrájaný zázvor a cesnak.
Pridáme mleté čili, kurkumu a kari. Premiešame a necháme prevoňať. Následne ku koreninám pridáme paradajkový pretlak a minútku miešame.
Do panvice vložíme na malé kocky nakrájanú hokkaido tekvicu a prepláchnutú červenú šošovicu. Všetko zalejeme kokosovým mliekom a chvíľu miešame.
Potom zmes zalejeme vývarom tak, aby bola tekvica tesne ponorená, znížime stupeň varu a necháme variť pod pokrievkou, kým tekvica nezmäkne.
Medzitým sa pustíme do prípravy bulguru. Hrnček bulguru zalejeme 2 hrnčekami horúcej vody a varíme do zmäknutia.
Omáčku dochutíme čerstvo namletým čiernym korením a soľou a podávame s bulgurom a čerstvými bylinkami. Dobrú chuť!