Španielsky vtáčik z karé
Tento recept predstavuje jednoduchú a chutnú verziu klasického španielskeho vtáčika. Vtáčik sa plní slaninkou, syrom a vajíčkom, pečie sa v trúbe a podáva sa s teplou ryžou.
Ingrediencie
- 4 Kúsky bravčového karé
- 4 plátky slaninky
- 50 g syra Gouda na plnenie
- 1 ks vajce
- 1 lyžička soli
- 1⁄2 lyžičky mleté čierne korenie
- 1 Lyžice masla
- 1 Lyžice oleja
- 1 ks Cibuľa
- 1 Lyžice múka
- 200 ml kuracieho vývaru
- 1 Lyžice plnotučná horčica
Najnovšie letáky
Postup
Mäso nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme.
Na každý plátok položíme slaninku, kúsok syra Gouda a štvrťku z vareného vajíčka. Zavineme a zafixujeme.
V panvici rozohrejeme maslo a olej. Na strednom ohni opekáme rolky z každej strany 2-3 minúty, kým nezískajú zlatú farbu. Potom ich odložíme nabok.
Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne a nezačne sa zlatiť.
Pridáme lyžicu múky a miešame, kým sa nevytvorí hladká zmes.
Postupne pridávame kurací vývar a miešame, kým sa zmes nezhustí. Pridáme horčicu. Dochutíme soľou a korením.
Vložíme mäso a pečieme ho vo vyhriatej v rúre na 180°C približne 25-30 minút.
Podávame teplé s rýžou.