REKLAMA
Zdroj: Canva
Stifado
Stifado je tradičné grécke jedlo, ktoré je kombináciou mäsa, cibule a škorice.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny:
- 11⁄2 kg hovädzieho zadného mäsa
- 1⁄2 kg šalotky
- 5 ks olúpaných paradajok
- 3 pl paradajkového pretlaku
- extra panenský olivový olej
- morská soľ
- čierne korenie
Marináda:
- 150 ml červeného vína
- 4 pl červeného vínneho octu
- 1 pl celého nového korenia
- 1 úplný škorica
- 5 ks klinčekov
- 4 ks bobkové lisy
- 1⁄2 pl sušeného oregana
- 3 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Mäso nakrájajte na väčšie kocky.
2. Krok
Cesnak nakrájajte a všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte spolu.
3. Krok
Mäso nechajte marinovať cca 24 hodín.
4. Krok
V hrnci rozpálime olej a orestujeme šalotku.
5. Krok
Následne ju vyberieme z hrnca a pokračujeme v restovaní mäsa.
6. Krok
Paradajky najprv stiahnite z kože, tak, že ich oblejeme vriacou vodou a vzápätí ochladíte studenou vodou. Potom ich nakrájajte na kocky a pridajte k mäsu.
7. Krok
Pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie, marinádu, šalotku. Do hrnca nalejte vodu, tak aby bolo mäso zakryté.
8. Krok
Stifado varíme aspoň 4 hodiny.