REKLAMA
Strukovinová hustá polievka s kuracím mäsom
Chutná, hustá polievka plná strukovín a kuracieho mäsa s bruschettou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g kuracieho mäsa
- 1 mrkva
- 100 g šošovica
- 100 g červená šošovica
- 100 g fazuľové lusky
- 50 g brokolica
- olivový olej
- feferónky šušené
- soľ
- mleté čierne korenie
- bruschetta alebo chlieb
- parmezán
- petržlen
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Orestujeme si nastrúhanú mrkvu ( na hrubo ) na olivovom oleji, keď pustí karotén môžeme zaliať vodou.
2. Krok
Základ osolíme okoreníme.
3. Krok
Ja si vždy vopred namočím šošovice a potom scedim a pridám do základu.
4. Krok
Pridám k tomu brokolicu, fazuľové lusky, lúpane paradajky. Kto nie je zástancom konzerv, môže si urobiť lúpané paradajky ešte vopred (obvarí a prudko schladí, ošúpe) Pridáme mäsko a varíme cca 25 minút spolu.
5. Krok
Keď je mäso mäkké, vyberieme a prekrajame na plátky
6. Krok
Pridáme na koniec petržlenovú vñať a podávame s opečenym chlebom alebo bruschettou a parmezánom
7. Krok
Akákoľvek zmena v recepte je vítaná. Nech sa polievka vydarí 😁