REKLAMA
Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou

Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou

Netradičná chuť, niečo medzi jeseňou a Vianocami.

REKLAMA
Neprehliadnuteľná tekvica v hlavnej úlohe – Úžasné recepty z maslovej aj hokkaido tekvice

Recept nájdeš v tomto článku

Neprehliadnuteľná tekvica v hlavnej úlohe – Úžasné recepty z maslovej aj hokkaido tekvice

Ingrediencie

porcií
7
  • 1 kúsok tekvica Pridané do
  • 2 kúsok gelfix Pridané do
  • 0.7 kg cukor Pridané do
  • 5 pl škorica Pridané do
  • 3 kúsok pomaranč Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Tekvicu očistíme, odstránime vnútro so semienkami a nakrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Tekvicu varíme vo väčšom hrnci asi 20 minút alebo kým nezmäkne. Potom ju rozmixujeme, keď ostane zopár kúskov, nevadí. Vyžmýkame pomaranče, pridáme škoricu, cukor, necháme zovrieť. Postupne pridáme gelfixy podľa množstva tekvice.

Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou - krok prípravy 1
3. Krok

Ešte horúci džem nalievame do čistých sklenených pohárov, dobre utiahneme, otočíme vrchnákom nadol a tak necháme vychladnúť.

Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov