REKLAMA
Tekvicový džem s pomarančovo-škoricovou príchuťou
Netradičná chuť, niečo medzi jeseňou a Vianocami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
7
- 1 kúsok tekvica
- 2 kúsok gelfix
- 0.7 kg cukor
- 5 pl škorica
- 3 kúsok pomaranč
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Tekvicu očistíme, odstránime vnútro so semienkami a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Tekvicu varíme vo väčšom hrnci asi 20 minút alebo kým nezmäkne. Potom ju rozmixujeme, keď ostane zopár kúskov, nevadí. Vyžmýkame pomaranče, pridáme škoricu, cukor, necháme zovrieť. Postupne pridáme gelfixy podľa množstva tekvice.
3. Krok
Ešte horúci džem nalievame do čistých sklenených pohárov, dobre utiahneme, otočíme vrchnákom nadol a tak necháme vychladnúť.