Zdroj: Josef Mohyla from Getty Images Signature
Tekvicový kompót
Tento recept vychádza z tradície, ale obsahuje niekoľko inovácií, ktoré vytvárajú nielen chutný, ale aj zdravý kompót.
Ingrediencie
- 1 kg tekvica hokkaido
- 1 l vody
- 500 g cukor
- Citrónová šťava
- 2 kus Aníz
- škorica podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najprv tekvicu umyte, nakrájajte na menšie kúsky a odstráňte semená. Ak použijete tekvicu hokkaido, nemusíte ju šúpať, pretože si v šupke uchováva veľa vitamínov.
Potom nakrájajte tekvicu na čo najväčšie kúsky, aby sa kompót rovnomerne uvaril. Prísady ako škorica a badyán dodajú kompótu jedinečnú jesennú vôňu a chuť. Po uvarení ich nie je potrebné vyberať, môžu sa nechať v kompóte ako dekorácia.
Čím dlhšie necháte kompót v chladničke, tým viac sa prejavia chute jednotlivých ingrediencií.
Kompót by sa mal podávať teplý alebo chladený, ale v každom prípade je skvelým doplnkom jesenného dezertu.