REKLAMA

Zdroj: Josef Mohyla from Getty Images Signature

Tekvicový kompót

Tento recept vychádza z tradície, ale obsahuje niekoľko inovácií, ktoré vytvárajú nielen chutný, ale aj zdravý kompót.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg tekvica hokkaido Pridané do
  • 1 l vody Pridané do
  • 500 g cukor Pridané do
  • Citrónová šťava Pridané do
  • 2 kus Aníz Pridané do
  • škorica podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv tekvicu umyte, nakrájajte na menšie kúsky a odstráňte semená. Ak použijete tekvicu hokkaido, nemusíte ju šúpať, pretože si v šupke uchováva veľa vitamínov.

2. Krok

Potom nakrájajte tekvicu na čo najväčšie kúsky, aby sa kompót rovnomerne uvaril. Prísady ako škorica a badyán dodajú kompótu jedinečnú jesennú vôňu a chuť. Po uvarení ich nie je potrebné vyberať, môžu sa nechať v kompóte ako dekorácia.

3. Krok

Čím dlhšie necháte kompót v chladničke, tým viac sa prejavia chute jednotlivých ingrediencií.

4. Krok

Kompót by sa mal podávať teplý alebo chladený, ale v každom prípade je skvelým doplnkom jesenného dezertu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov