Tiramisu cheesecake
Spojenie dvoch dezertov - tiramisu a cheesecake do jedného. A teda podarilo sa to. Opäť mňamka.
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 140 g BeBe sušienky
- 1 pl káva ja som dala pol instantnej a pol mletej
- 70 g maslo
- 100 g piškóty
- uvarená káva
Krém
- 500 g mascarpone
- 250 ml smotana na šľahanie
- 2 ks vajcia
- 2 ks žĺtka
- 120 g práškový cukor
- 2 pl hladká múka
- 1⁄2 čl vanilkovej arómy
Poleva
- 200 g kyslá smotana
- 20 g vanilínový cukor
- 10 g Med
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme aj s kávou. Pridáme maslo izbovej teploty, premixujeme a nasypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne popritláčame na dno formy.
Na sušienkový základ ukladáme piškóty, ktoré namáčame v káve. Mascarpone spolu so smotanou na šľahanie vyšľaháme do polotuha. Pridáme zvyšné ingrediencie a poriadne zašľaháme.
Vylejeme na pripravený základ a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov cca 45-50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom koláč vyberáme z rúry.
Na polevu zmiešame smotanu s cukrom a medom a rozotrieme na vychladnutý koláč.
Takto pripravený ho odložíme do chladničky ideálne cez noc.