Zdroj: Taiftin for Getty Images
Vianočná červená kapusta s jablkami
Čerstvá červená kapusta je počas sviatočného obdobia nevyhnutnosťou. Tento recept s jablkami a červenou kapustou je u nás doma tradíciou a spája to najlepšie z jesene a Vianoc. Sladké jablká a pikantná červená kapusta sa navzájom výborne dopĺňajú a podľa vašich preferencií ju môžete doladiť klinčekmi alebo škoricou.
Ingrediencie
- 1 stredná Červená kapusta, jemne nakrájaná
- 2 veľké Jablká, olúpané a nakrájané na kocky
- 1⁄2 Pohár voda
- 1⁄4 Pohár cukor
- 1⁄4 Pohár balzamikový ocot
- 3 Klinčeky
- 2 bobkové listy
- 1 Škoricová tyčinka
- soľ a korenie podľa chuti
- 20 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Recept na vianočné jablká a červenú kapustu pripravíte tak, že do veľkej panvice vložíte nakrájanú červenú kapustu a kúsky jabĺk. Odporúčam použiť ťažkú liatinovú panvicu, ktorá dobre rozvádza teplo.
Pridajte vodu, cukor, balzamikový ocot, klinčeky, bobkový list a škoricu. Vďaka zmesi cukru a balzamikového octu je kapusta príjemne sladká a kyslá zároveň.
Priveďte do varu, potom znížte teplotu, panvicu čiastočne zakryte a za občasného miešania varte hodinu.
Po hodine pridajte maslo a ochuťte soľou a korením. Varte ďalších 30 minút.
Nakoniec jablkovú červenú kapustu dôkladne premiešajte a ihneď podávajte. Jablková červená kapusta často chutí ešte lepšie, keď sa zohreje, preto ju rada pripravujem deň pred oslavou.