REKLAMA

Zdroj: Natalia Fedorova from Getty Images

Vianočný perník s medom

Každé Vianoce sa nezaobídu bez vône čerstvo upečených perníkov. Perníčky sú chrumkavé, voňavé a plné vianočného korenia. Môžu byť zdobené polevou alebo poliate čokoládou. Sú ako stvorené na decembrové popoludnie so šálkou horúceho čaju.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
40
  • 350 g múka Pridané do
  • 125 g maslo Pridané do
  • 1 ks vajcia Pridané do
  • 100 g cukor Pridané do
  • 150 g Med Pridané do
  • 1 čajová lyžička Jedlá sóda Pridané do
  • 2 čajové lyžičky Perníkové korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Do veľkej misy preosejte múku, pridajte cukor, sódu bikarbónu a perníkové korenie. Všetko spolu premiešajte.

2. Krok

V strede misky urobte jamku a pridajte med, vajce a maslo. Z ingrediencií vymiesime hladké cesto. Podľa mojich skúseností sa cesto ľahšie miesi, ak je maslo mäkké, preto ho vyberte z chladničky o niečo skôr.

3. Krok

Z cesta vytvorte guľu, zabaľte ju do fólie a vložte do chladničky asi na 2 hodiny.

4. Krok

Po tomto čase cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 5 mm a vykrajujte ľubovoľné tvary. V tomto momente vám môžu pomôcť vaše deti - moje to vždy robili veľmi rady.

5. Krok

Vykrojené koláčiky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov približne 12-15 minút. Perníčky by mali byť mierne hnedé, ale nie príliš, aby neboli suché.

6. Krok

Hotové perníky môžete ozdobiť polevou alebo čokoládovou polevou, ale rovnako dobre chutia aj bez prídavkov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov