Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Viedenská roštenka - recept
Chutné hovädzie mäso pripravené klasickým spôsobom. Vynikajúca viedenská hovädzia roštenka.
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g roštenka hovädzia
- 2 ks Cibuľa
- soľ
- korenie čierne mleté
- olej
- hladká múka
Cibuľové krúžky
- 2 ks Cibuľa
- 2 pl múka
- 1 čl mletá červená paprika
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Hovädziu roštenku si narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekná hnedá.
Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme tak cca 5-10 min. Potom ju vysušíme suchou papierovou utierkou. Cibuľu potom zľahka obalíme v zmesi múky, červenej papriky a trošky soli. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme dohneda.
Hotové mäso podávame s dusenou ryžou a na každý plátok mäsa pridáme opražené cibuľové krúžky.