:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MOw2TDA2rPSlxYOSKYXh/57cd987796ba7a88ab33c95b446838.jpeg)
Výborná Kapustnica
Velmi chutná a sýta polievka z kyslej kapusty, ktorá sa hodí na obed alebo na večeru. Stačí k nej len kúsok chleba👍

Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
- 2 kg hovädzie rebro s kosťou
- 1 kg kyslá kapusta
- 2 papriky čerstvé
- 2 pl mletá červená paprika
- 3 pl hladká múka
- olej
- 3 bobkový list
- 13 ks celé čierne korenie
- 2 kl mletá rasca
- mleté čierne korenie
- podľa chuti vegeta
- 5 l voda
- soľ
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Na oleji zosklovatíme 2 na kocky pokrájané cibule. Pridáme 1pl mletú papriku a necháme chvílku poškvrčať. Dáme pokrájané mäso aj kosti, premiešame, osolíme, dáme trošky a zakryjeme pokrývkou. Necháme aby si mäso pustilo svoju vlastnú šťavu.
Keď si mäso pustilo už dostatok šťavy, zalejeme ho 3L vody, pridáme ešte soľ a necháme variť do mäkka, alebo do 3/4 , ako chcete. Ja zvyknem nechať uvariť celkom do mäkka. Teraz pridáme kapustu, pokrájanú čerstvú papriku, 1 menšiu celú cibulu a dolejeme ešte vodu podla potreby. Ja som dala 1,5L vody. Dáme mletú rascu, bobkové listy a celé korenie. Polievku privedieme do varu.
Z oleja, múky a z 1pl mletej papriky si urobíme klasickú zápražku, ktorú zalejeme asi 3dl studenou vodou. Zápražku vlejeme do už variacej sa polievky a takto necháme variť ešte kým nám kapusta nezmäkne. Podla chuti a potreby môžte polievku ešte dochutiť rascou, mletým korením a Vegetou.
Polievka je výborná. Je sýta a plná mäsa. Stačí k nej len chlieb a hravo nahradí hlavné jedlo🙂 Ja ju mám najradšej poriadne horúcu a trocha štiplavú. Prajem dobrú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MOw2TDA2rPSlxYOSKYXh/fbe315e9db233f9a2a846f783f803a.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube