REKLAMA
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept na skvelé zapekané zemiaky.
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Bešamel – základná biela omáčka: Ako ju pripraviť bez jedinej chybičky?
Ingrediencie
porcií
5
- 4 ks veľký zemiak
- 1 Cibuľa
- 1 pl maslo
- 2 pl múka
- 1 šľahačka
- 100 g syr Grana Padano strúhaný
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Najskôr si očistíme cibuľu a nasekáme ju na jemno v sekáčiku.
Zdroj: Youtube
2. Krok
V panvici si zohrejeme maslo, pridáme k nemu hladkú múku a na miernom ohni chvíľu opekáme, kým jemne nezhnedne. Potom prilejeme smotanu a varíme, kým nám nevznikne krémová omáčka- bešamel. Osolíme.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Zemiaky si očistíme a nakrájame na plátky. Zapekaciu misu môžeme vytrieť troškou masla. Na spodok dáme prvú vrstvu cibule, uložíme zemiaky a prelejeme bešamelom. Opäť dáme vrstvu cibule, zemiakov a bešamelu.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Poslednú vrstvu bešamelu posypeme syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 45 minút.
Zdroj: Youtube