REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e9C8-MAu56rsP19R6BI0/97d2316c03fd09a37f73204211ccfb.jpeg)
Vyprážaný karfiol s kašou
Klasika ktorá sa dá vždy trošku vylepšiť 😉 Pozor karfiol pred obalením nevaríme ma lepšiu chuť 👌
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1200 g uvarených zemiakov
- 1 väčšia mrkva
- 550 ml mlieko
- 15 g maslo
- 1 hlávka karfiolu
- strúhanka
- soľ
- vegeta
- vajcia hl múka
- syr
- olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Karfiol (nie uvarený!,čerstvý!)si umyjeme necháme odtiecť a obalíme v trojobale kde si vajíčko prilepšíme nastrúhaným syrom ,môžeme osoliť ak syr nieje moc slaný.
2. Krok
Vypražíme na oleji do ktorého aby sa rýchlo neprepálil pridáme 3 -4 kolieska mrkvy.
3. Krok
Mrkvu nastrúhame a opražíme na masle, zalejeme častou mlieka chvíľku podusíme.
4. Krok
Zemiaky si uvaríme roztlačíme,pridáme zbytok horúceho mlieka a osmahnutú mrkvu,,dochutíme soľou,,kašu dobre premiešame,,kto chce úplne jemnú premixuje.
5. Krok
Podávame ako kto má rád so zeleninou tatarkou a pod.
6. Krok
Dobu chuť