REKLAMA
Zdroj: Facebook: Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie????????
Zajac (králik) na smotane s cestovinou - recept
Vynikajúci zajac (králik) na smotane s cestovinou.
REKLAMA
Ingrediencie
Omáčka
- 1 ks zajac
- 80 g bravčová masť
- 50 g múka
- 2 ks Cibuľa
- 1 bal mrazená zmes pod sviečkovú
- bobkový list
- 5 ks korenie nové celé
- soľ
- čierne mleté korenie
- paprika červená mletá
- 1 čl horčica
- 1 ks smotana na varenie
Príloha
- 400 g cestoviny
- voda
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Cibuľku na jemno nakrájame a popražíme na masti.
2. Krok
Mrazenú zeleninovú zmes pridáme na cibuľku a podusíme.
3. Krok
Králika si vykostíme. Pridáme k zelenine a občas podlejeme vodou. Dusíme domäkka.
4. Krok
Pridáme bobkový list. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku.
5. Krok
Do smotany pridáme hladkú múku a rozmiešame, aby sme nemali hrudky.
6. Krok
Keď je mäso uvarené, vyberieme ho z vývaru aj spolu s bobkovým listom.
7. Krok
Zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme smotanu, krátko prevaríme. Dochutíme horčicou. Vrátime mäso do omáčky.
8. Krok
Ako prílohu podávame cestoviny, uvaríme ju podľa návodu na obale.