Zdroj: FB: Recepty všeho druhu ? .
Zelerové pyré
Zelerové pyré je jednoduchý a zdravý spôsob, ako si vychutnať všetky prospešné vlastnosti zeleru. Toto jedlo je bohaté na vitamíny a minerály a môže byť použité ako príloha k rôznym hlavným jedlám.
Ingrediencie
- 4 ks zelerové stonky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 pl masla
- 1 šálka vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci zohrejte maslo na strednom ohni a pridajte cesnak. Nechajte ho restovať asi 1 minútu.
Pridajte zelerové kúsky a miešajte, kým nie sú pokryté maslom a cesnakom.
Pridajte vývar a priveďte ho k varu. Potom znížte teplotu a nechajte variť, kým nie je zeler mäkký. Toto by malo trvať asi 15 až 20 minút.
Keď je zeler mäkký, do hrnca pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Vymixujte všetko spolu do hladka.
Ak je pyré príliš husté, pridajte ešte trochu vývaru alebo vody.
Podávajte ešte horúce ako prílohu k hlavnému jedlu.