REKLAMA
Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia a pečene zemiaky na masle. 🍽recept ⤵️

REKLAMA
Ako upiecť kačku – Všetky rady a tipy k dokonale chrumkavej pochúťke

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť kačku – Všetky rady a tipy k dokonale chrumkavej pochúťke

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 ks kačacie prsia Pridané do
  • 1 bal shimeji huby hnedé Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • červená cibuľka alebo šalotka Pridané do
  • 6 ks menšie zemiaky Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia a pečene zemiaky na masle.

2. Krok

Kačacie prsia si umyjeme a osušíme, na doske si kožu na prsiach nakrájame na mriežku a osolíme a okoreníme. Prsia necháme 15 minút postáť a potom ich dáme na panvicu dole kožou a zapneme si plameň na polovičný stupeň. Necháme ich s každej strany opiecť cca 10 minút a preložíme ich na pekáč. Rúru si predhrejeme na 200°C prsia dáme piecť na 10 minút hore kožou. Do výpeku z pŕs si dáme jednu pokrájanú šalotku, osmahneme a pridáme shimeji s pokrájanou kapiou na tenké prúžky, soľ korenie a na jemnom plameni ich necháme smažiť cca 10 minút. Zemiaky pečieme v rúre osolené na masle.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4812 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Raňajky

1465 receptov

Mascarpone

340 receptov

Zapekané

286 receptov

Večera

4530 receptov