Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia
Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia a pečene zemiaky na masle. 🍽recept ⤵️
Ingrediencie
- 2 ks kačacie prsia
- 1 bal shimeji huby hnedé
- soľ
- korenie
- červená cibuľka alebo šalotka
- 6 ks menšie zemiaky
Najnovšie letáky
Postup
Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia a pečene zemiaky na masle.
Kačacie prsia si umyjeme a osušíme, na doske si kožu na prsiach nakrájame na mriežku a osolíme a okoreníme. Prsia necháme 15 minút postáť a potom ich dáme na panvicu dole kožou a zapneme si plameň na polovičný stupeň. Necháme ich s každej strany opiecť cca 10 minút a preložíme ich na pekáč. Rúru si predhrejeme na 200°C prsia dáme piecť na 10 minút hore kožou. Do výpeku z pŕs si dáme jednu pokrájanú šalotku, osmahneme a pridáme shimeji s pokrájanou kapiou na tenké prúžky, soľ korenie a na jemnom plameni ich necháme smažiť cca 10 minút. Zemiaky pečieme v rúre osolené na masle.