REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Chrumkavý bezlepkový chlieb
Recept na chrumkavý bezlepkový chlieb.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 3 šálky mixu bezlepkovej múky
- 1 pl soli
- 1 kl droždia
- 2 šálky vlažnej vody
- 1 pl olivového oleja
- 1 pl medu
- 1 pl jablkového octu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
V miske zmiešajte mix bezlepkovej múky, soľ a droždie. Pridajte med a olej.
2. Krok
Pomaly pridávajte vlažnú vodu a všetko spolu miešajte, kým nedostanete lepkavé cesto.
3. Krok
Cesto prikryte uterákom a nechajte ho kysnúť asi 2 hodiny na teplom mieste, kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
4. Krok
Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia. Cesto premiešajte lyžicou a potom ho vložte do vymasteného pekáčika.
5. Krok
Chlieb pečte vo vyhriatej rúre približne 40-45 minút, kým nebude chrumkavý a zlatohnedý.