Domáce zavárané uhorky
Tradičné domáce zavárané uhorky sú najobľúbenejšia sladkokyslá príloha. Je to aj najlepší spôsob, ako využiť veľkú úrodu uhoriek. Vyskúšajte tento recept na chrumkavé zavárané uhorky.
Ingrediencie
Suroviny
- uhorky nakladačky
- Čerstvý kôpor (vňať)
- mrkva (na kolieska)
- Cibuľa
Nálev
- 13⁄4 l voda
- 100 g cukor
- 1⁄2 l ocot
- Konzervačná prísada na uhorky napríklad Deko
Najnovšie letáky
Postup
Riadne umyjeme a necháme vysušiť fľaše na zaváranie.
Zeleninu očistíme, kolieska mrkvy, kôpor a uhorky naukladáme do pripravených zaváraninových fliaš. Snažíme sa začať najväčšími uhorkami aby sa nám do pohára zmestilo čo najviac.
Pripravíme si sladkokyslý nálev zmiešaním všetkých surovín určených na nálev. Varíme 5 minút.
Po vychladnutí zalejeme nálevom uhorky vo fľaši, pričom necháme voľný priestor cca. 1 cm od vrchného otvoru fľaše a zároveň by mali byť uhorky ponorené v náleve.
Fľaše uzavrieme viečkom, uložíme do hrnca s vodou na dne. Na hrniec položíme pokrievku, vodu privedieme do varu a varíme 5 min.
Následne zaváraninové fľaše vyberieme a necháme chladnúť pri izbovej teplote 12 až 24h. Môžeme ich zabaliť do deky.
Po vychladnutí odskúšajte, či sa viečka prichytili na fľaše poriadne. Pokiaľ stračíte viečko a nepohne sa, sú uhorky zavarené správne.
Dobrú chuť :)