Jarný zemiakový šalát
Zemiakový šalát je taká sviatočná klasika, ktorú má hádam každý rád. Moja verzia šalátu je plná jarné zeleniny ako je reďkovka, jarná cibuľka alebo mrkva. Šalátik je super krémový vďaka vegánskej majonéze a dochutený ešte uhorkovou šťavou a korením.
Ingrediencie
- 1000 g zemiak
- 100 g mrkva (na kocky)
- 10 ks červené reďkovky (na kocky)
- 1 zväzok jarná cibuľka (iba zelená časť)
- 2 zavárané uhorky (na kocky)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 pl horčica
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme, pričom kontrolujeme špáradlom kedy sú zemiaky mäkké. Zlejeme vodu a necháme celkom vychladnúť. Následne zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a vložíme do misky. (Tento krok si môžeme pripraviť aj deň dopredu).
Mrkvu nakrájanú na kocky dáme buď napariť alebo uvaríme do mäkka vo vode. Dáme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme majonézu. Majonézu dochutíme uhorkovou šťavou, horčicou, soľou a korením, premiešame.
V miske si zmiešame si zemiaky, mrkvu, reďkovku, zavárané uhorky. Pridáme majonézovú zmes a poriadne premiešame nech sa všetko spojí.
Nakoniec pridáme nakrájanú jarnú cibuľku zľahka premiešame, ochutnáme poprípade dokoreníme alebo dosolíme.
Môžeme podávať s opečeným tofu, tempehom, chlebíkom alebo si šalát vychutnať samotný.