Jednoduchá paradajková omáčka z paradajok
Domáca paradajková omáčka je výborným pomocníkom v kuchyni. Môžeme ju použiť na cestoviny, pizzu alebo si z nej vieme pripraviť rýchlu polievku.
Ingrediencie
- 3 kg paradajok
- 200 g cesnak
- 1 pl soľ
- 4 pl oleja na opraženie cibule
- 1 Hŕstka veľkej čerstvej bazalky
Najnovšie letáky
Postup
Na základnú paradajkovú omáčku potrebujeme hlavne dobré paradajky. Tie si najskôr umyjeme a pokrájame na plátky. Jednotlivé plátky poukladáme na plech na pečenie pridáme očistený cesnak v celku a dáme piecť do trúby na 20 minút na 200 stupňov celzia.
V panvici si zohrejeme olej a opečieme na ňom nasekanú cibuľu. Cibuľa by mala byť jemne hnedá.
Do mixéru vložíme upečené paradajky, cesnak, cibuľovú zmes a bazalku. Všetko spolu poriadne zmixujeme.
Hmotu prelejeme do hrnca, dáme na plameň a prevaríme aspoň 10 minút. Osolíme a horúce môžeme nalievať do pohárov na zaváranie. Horúce zatvoríme a skladujeme na chladnom a tmavom mieste.