Kuracie rezne zapekané v rúre
Šťavnaté kuracie rezne zapekané v rúre obalené v chrumkavej strúhanke a potreté majonézovou omáčkou.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie stehná bez kosti
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 kl sušený tymián
- 1 kl sušená bazalka
- 1 kl sušené oregano
- 1 kl rozmarín
- 1 kl petržlen
- 4 pl majonéza
- mleté čierne korenie
- strúhanka
- soľ
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Ak nemáme po ruke kupovanú strúhanku, môžeme použiť aj starý toastový chlieb, ktorý najskôr pomelieme na jemno.
Zdroj: Youtube
Na panvici ju potom orestujeme, polejeme trochou oleja a miešame pokiaľ strúhanka nezhnedne.
Zdroj: Youtube
Keď strúhanka vychladne, tak ju opäť zmixujeme so sušeným tymiánom, rozmarínom, oreganom, bazalkou, petržlenovou vňaťou, cesnakom, soľou a čierny korením na jemnú posýpku.
Zdroj: Youtube
Kuracie stehná bez kosti umyjeme a jemne vyklepeme.
Pripravíme si omáčku, ktorou natrieme kuracie rezne. Cesnak ošúpeme a nastrúhame na jemno.
Zdroj: Youtube
K cesnaku pridáme majonézu a mleté čierne korenie. Spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
Kuracie rezne obalíme v majonéze a strúhanke.
Zdroj: Youtube
Pečieme ich v rúre vyhriatej na 220°C, na mriežke, ktorú sme potreli olejom. Celkový čas pečenia je 20 až 25 minút.
Zdroj: Youtube