REKLAMA
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Zemiakové cesto, domáci lekvár
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 5 kúsok stredne veľké zemiaky
- 400 g polohrubá múka
- 2 kus vajce
- štipka soli
- 1⁄2 balíčka baking soda v5
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme do mäkka, ošúpeme a vychladnuté nastrúhame na hrubo (ideálne je uvariť si zemiaky deň vopred).
2. Krok
K zemiakom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, tak aby sa nám nelepilo na prsty, ale pozor nesmie byť ani príliš hutné (pretože, keď pridáte viac múky, ako je potrebné budú po uvarení perky tvrdé).
3. Krok
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na 1 cm hrubý plát a už len vykrajujeme tvar, aký chceme mať, naplníme lekvárom, okraje dobre postláčame a dáme variť do vriacej vody. Varíme asi 4 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Hotové podávame s mletým makom, maslom a vypečenou slaninkou 👌