Mrkvový koláč
Najlepší recept na šťavnatý mrkvový koláčik so šľahačkou.
Ingrediencie
Korpus
- 500 g mrkva
- 450 ml slnečnicový olej
- 400 g špaldová múka
- 300 g kryštálový cukor
- 1 balík kypriaci prášok
- 5 kus vajce
- 150 g vlašské orechy
- 2 čajová lyžička škorica
Krém
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
- 150 g cukor
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si treba predhriať rúru na 160C - horný/dolný ohrev. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26 cm, ktorú vymastíme maslom.
Mrkvu nastrúhame a vlašské orechy si namelieme alebo nakrájame na drobno.
Vyšľaháme si vajíčka s cukrom a postupne pridávame všetky zvyšné suroviny. Mrkvu a orechy však pridáme až na záver a jemne vmiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy a dáme piecť na hodinu 15 minút pri 160 stupňoch. Po upečení necháme koláčik vychladnúť.
Kým sa chladí, pripravíme si krém. Na krém si dobre vymiešame 200g krémového syra s maslom a cukrom. Použiť však môžete aj klasickú šľahačku. Krém vrstvíme na koláčik a môžeme ešte dozdobiť štipkou škorice alebo tenkým plátkom mrkvy.