REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/F-t__RrI_L7eyy2aJdmv/b8466cedf6ca7ab41a1c39657a306d.jpeg)
Osie hniezda z kysnutého cesta
Super recept na sladké orechové a kakaové osie hniezda z kysnutého cesta.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto
- 500 g hladká múka
- 1 balenie sušenej droždia
- 1 kl soli
- 2 Lyžice cukru
- 300 ml mlieka
- 100 g rozpusteného masla
- 2 ks žĺtky
- 1 kl vanilkového extraktu
Kakaová plnka
- 50 g maslo
- 2 pl práškový cukor
- 1 pl kakao
Škoricová plnka
- 50 g maslo
- 2 pl práškový cukor
- 1 pl škoricový cukor
Na potretie
- mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku, droždie, soľ a cukor.
2. Krok
Prilejte mlieko, rozpustené maslo, žĺtky a vanilkový extrakt. Vypracujte cesto.
3. Krok
Cesto necháme kysnúť pod utierkou aspoň hodinu.
4. Krok
Po nakysnutí rozdelíme cesto na 2 polovice a rozvaľkáme ich.
5. Krok
Jednu polovicu natrieme kakaovou plnkou a druhú škoricovou plnkou.
6. Krok
Kakaová plnka: zmiešame maslo s práškovým cukrom a kakaom.
7. Krok
Škoricová plnka: zmiešame maslo s práškovým a škoricovým cukrom.
8. Krok
Po natretí cesto zrolujeme a nakrájame na kolieska, ktoré uložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
9. Krok
Osie hniezda potrieme pred pečením teplým mliekom.
10. Krok
Osie hniezda pečieme na 200°C približne 15 minút.