REKLAMA

Šošovicová polievka so zelerovými krutónmi

REKLAMA
Zeler a jeho skvelý potenciál: Účinky, využitie a recepty, ktoré príjemne prekvapia

Recept nájdeš v tomto článku

Zeler a jeho skvelý potenciál: Účinky, využitie a recepty, ktoré príjemne prekvapia

Ingrediencie

porcií
2
  • 200 g červená šošovica Pridané do
  • polovica zeler Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • pór Pridané do
  • soľ Pridané do
  • sušené oregano Pridané do
  • mletá sladká paprika Pridané do
  • tymián Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Červenú šošovicu uvaríme v pomere 2 diely vody na 1 diel šošovice. Varíme zhruba 15 minút. Osolíme pred dovarením.

2. Krok

Zeler očistíme, nakrájame na kocky 1x1cm, pridáme lyžicu olivového oleja a premiešame. Dáme piecť pri 200°C, 20-30 minút.

3. Krok

Uvarenú šošovicu rozmixujeme do hladka.

4. Krok

Na upečený zeler pridáme zmes papriky, oregana, tymianu a soli. Množstvo záleží na vašej chuti.

5. Krok

Do taniera dáme šošovicovú polievku, pridáme zelerové krutóny, nakrájaný pór a polejeme olivovým olejom. Dobrú chuť :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov