Šošovicové ragout na hubách
Toto skvelé hubovo šošovicové ragout je skvelé zdravé a pre bruško velmi potešujúce. Vďaka kombinácií zdravych a zasytujúcich ingrediencií je to recept, ktorý si určite každý obľúbi.
Ingrediencie
- 2 polievková lyžica olivový olej
- 1 žltá cibuľa (na drobno)
- 180 g šampiňóny (na plátky)
- 100 g čerstvé huby shiitake (na plátky)
- 3 strúčiky cesnaku (na drobno)
- 3 polievková lyžica paradajková omáčka
- 125 ml suché červené víno
- 1 polievková lyžica čerstvý rozmarín (nasekaný)
- 1 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 300 ml zeleninový vývar (alebo voda)
- 11⁄2 polievková lyžica kukuričný škrob
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1 hrnček uvarená hnedá šošovica
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej panvici si na strednom ohni zahrejeme olivový olej. Pridáme cibuľu a oboje huby, opekáme až kým huby nie sú celkom mäkké a do zlatistá opečené, asi 5-7 minút.
Pridáme cesnak, rajčinový pretlak, poriadne premiešame a necháme variť až kým pretlak nemá peknú tehlovú farbu, asi 4-5 minút.
Prilejeme červené víno, pridáme rozmarín, soľ a čierne korenie. Varím, kým sa polka vína nevyparí, 2 minúty.
V miske si zatiaľ zmiešame zeleninový vývar, kukuričný škrob a sójovú omáčku a pridáme do panvice. Necháme tiahnuť asi 5-6 minút nech nám zmes zhustne.
Nakoniec zamiešame uvarenú hnedú šošovicu. Ak treba osolíme alebo okoreníme.
Hotovú šošovicovo-hubovú zmes nalejeme na zemiakovú kašu a podávame. Ak chceme ozdobíme aj vrch bylinkami.