REKLAMA
Zdroj: FB: mňami yummy
Sviečková bez smotany
Recept na perfektnú sviečkovú omáčku bez smotany.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 700 g hovädzieho mäsa
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržleny
- 1 ks zeler
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g masla
- 200 ml bieleho vína
- 1 l hovädzieho vývaru
- 3 ks bobkové listy
- 10 ks celé čierne korenie
- citrónová šťava
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Mäso očistíme a nakrájame na porcie.
2. Krok
Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame.
3. Krok
Na panvici roztopíme maslo, pridáme k nemu pripravenú zeleninu, cibuľu a cesnak. Všetko opečieme spolu do zlatista.
4. Krok
Potom pridáme aj mäso a opečieme ho z každej strany. Nezabudneme ho podliať vínom a počkáme, kým sa alkohol.
5. Krok
Potom prilejeme hovädzí vývar a prihodíme bobkové listy a čierne korenie. Sviečkovú necháme variť na miernom ohni asi hodinu.
6. Krok
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a zeleninu rozmixujeme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme a pridáme citrónovú šťavu.
7. Krok
Mäso nakrájame na plátky a servírujeme s omáčkou.