REKLAMA
Vegetariánska gyóza
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 250 g múka
- 150 g vlažná voda
Plnka
- 1 ks Cibuľa
- kúsok zázvor
- 8 ks hnedé šampiňóny
- 2 ks mrkva
- olivový olej
- korenie, čili, sójová omáčka
- pol balenia údeného tofu
Omáčka
- 1 dcl sójovej omáčky
- zázvor
- Čili
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pripravíme si cesto. Zmiešame vodu s múkou a vypracujeme hladké cesto. Necháme chvíľu oddychovať a medzičasom si vypracujeme plnku.
2. Krok
Na oleji opražíme cibuľku so zázvorom. Pridáme rozmrvené tofu, nakrájanú zeleninu a chvíľu dusíme. Potom dochutíme sójovkou, čiernym korením a čili.
3. Krok
Cesto si rozvaľkáme a vykrojíme pomocou pohára cca 8 malých kruhov, ktoré naplníme plnkou.
4. Krok
Vytvarujeme malé knedličky.
5. Krok
A teraz prichádza tá najdôležitejšia časť. Na väčšiu panvicu s rovným povrchom nalejeme trošku olivového oleja, necháme ho rozohriať a naukladáme naň gyózky. Počkáme, kým nám spodok nezozlatne a prilejeme kúsok vody. Rýchlo zakryjeme!!! Počkáme 3 - 4 minútky a sú hotové.
6. Krok
Podávame s omáčkami, ja dávam sweet čili a vlastnú (sójovka + zázvor + čili).