REKLAMA

Palacinková torta

Originál recept podľa Alžbety II.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 4 hrnčeky hladkej múky Pridané do
  • 4 Lyžice krupicového cukru Pridané do
  • 2 hrnčeky mlieka Pridané do
  • 4 Úplný vajcia Pridané do
  • 2 lyžičky jedlej sódy Pridané do
  • 2 lyžičky vínneho kameňa Pridané do
  • 2 Lyžice rozpusteného a vychladnutého masla Pridané do

krém

  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 125 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 3 pl práškového cukru Pridané do
  • 2 čl vanilkový extrakt Pridané do
  • 1 pohar dobrej marmelady Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Rozšľaháme vajcia, cukor a asi polovicu mlieka. Pridáme múku a dobre premiešame.

2. Krok

Podľa konzistencie cesta pridáme zvyšok mlieka, jedlú sódu a vínny kameň (môžeme nahradiť práškom do pečiva). Vmiešame rozpustené maslo.

3. Krok

Po dôkladnom vyšľahaní môžeme začať smažiť palacinky (na rozpálenej panvici s troškou oleja) po oboch stranách dozlatista.

4. Krok

Upečené palacinky skladáme na seba a necháme úplne vychladnúť.

5. Krok

Mascarpone zmiešame s cukrom, ale nešľaháme, aby nezriedilo! V inej mise vyšľaháme šľahačku a opatrne ju vmiešame do mascarpone.

6. Krok

Tortu skladáme tak, že striedame vrstvu, ktorú premažme marmeládou a krémom. Posledná palacinka by mala byť natretá krémom, do ktorého posadíme ovocie, ktorým tortu ozdobíme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov