REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PWNxRKvZwOQM768BfDgZ/0265b6042faa2f3acda2b32f508547.jpeg)
Palacinková torta
Originál recept podľa Alžbety II.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 4 hrnčeky hladkej múky
- 4 Lyžice krupicového cukru
- 2 hrnčeky mlieka
- 4 Úplný vajcia
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky vínneho kameňa
- 2 Lyžice rozpusteného a vychladnutého masla
krém
- 250 g mascarpone
- 125 ml smotana na šľahanie
- 3 pl práškového cukru
- 2 čl vanilkový extrakt
- 1 pohar dobrej marmelady
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Rozšľaháme vajcia, cukor a asi polovicu mlieka. Pridáme múku a dobre premiešame.
2. Krok
Podľa konzistencie cesta pridáme zvyšok mlieka, jedlú sódu a vínny kameň (môžeme nahradiť práškom do pečiva). Vmiešame rozpustené maslo.
3. Krok
Po dôkladnom vyšľahaní môžeme začať smažiť palacinky (na rozpálenej panvici s troškou oleja) po oboch stranách dozlatista.
4. Krok
Upečené palacinky skladáme na seba a necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Mascarpone zmiešame s cukrom, ale nešľaháme, aby nezriedilo! V inej mise vyšľaháme šľahačku a opatrne ju vmiešame do mascarpone.
6. Krok
Tortu skladáme tak, že striedame vrstvu, ktorú premažme marmeládou a krémom. Posledná palacinka by mala byť natretá krémom, do ktorého posadíme ovocie, ktorým tortu ozdobíme.