Slovenská kvasená kapusta
Slovenský recept na kvasenú kapustu či už bielu alebo červenú, hotová už za 4 dni a nepotrebujete sud ani nič. Skvelý základ pre veľa tradičných slovenských jedál.
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
- 2 ks hlávka kapusty
- 2 ks jablko
- 4 ks bobkový list
- 2 pl soľ
- 2 pl kmín
Najnovšie letáky
Postup
Kapustu očistíme odstránime vrchné listy vyrežeme hlúby a nakrájame na tenké rezance. Ak si na krájanie netrúfame, tak môžeme nastrúhať na kuchynskom robote.
Nastrúhanú kapustu dáme do misy alebo inej dostatočne veľkej nádoby posolíme, pridáme bobkové listy a posypeme celou rascou, postláčame a necháme odpočinúť.
Keď nám kapusta pustí šťavu (asi po 2 hodinách) natlačíme ju do väčších pohárov, najlepšie 750 ml. Do každého pohára pridáme dve štvrtinky jablka. Poháre pevne uzavrieme. Uložíme na tmavé a chladné miesto (cca 10°C).
Cca po 4 až 5 dňoch máme výbornú domácu kyslú kapustu. A môžeme ju použiť napríklad na výborný segedín. Recept naň tiež nájdete v mojom profile. Dobrú chuť.
Tuším skúsiť, koľko vydrží?