Mäkké vianočné medovníčky: 7 overených tipov, ako na ne

3 min. čítania

Zdroj: m.kucova from canva

Vianočné medovníčky sú neodmysliteľným symbolom Vianoc a preto im patrí na sviatočnom stole špeciálne miesto. Čo robiť, aby boli medovníčky po upečení mäkké a ako ich správne uskladniť? Prezradíme 7 tipov, ako ich udržať mäkké až do Štedrého večera.

REKLAMA

Osvedčený recept

Základným pravidlom pri pečení medovníkov je vybrať si ten správny a overený recept. Niekoľko výborných receptov na mäkkučké medovníky sme vybrali nižšie.

Medovníčky, ktoré nestvrdnú

Iwa

Vyškúšajte tento recept na medovníčky, ktoré nestvrdnú.

Zobraziť recept

Mäkké vianočné medovníčky
Fotorecept

Mäkké vianočné medovníčky

Cooking_with_Moni

Blíži sa čas vianočný a s ním aj tradičné vianočné pečenie. Medovníky sú pre mňa neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. A na vianočnom stole jednoznačne nemôžu chýbať. Tak sa pridaj aj ty a skús tento recept, na najlepšie a najmäkšie vianočné medovníčky.

Zobraziť recept

Najlepšie medovníčky

SimplyCook

Medovníčky, ktoré sú hneď mäkké.

Zobraziť recept

REKLAMA

Hneď mäkké medovníky

David719

Vyskúšajte tieto mäkké medovníky vhodné nielen na Vianoce. Za mňa jednoznačne recept na najlepšie medovníky.

Zobraziť recept

Rozváľkanie cesta

Ideálna hrúbka cesta by mala byť medzi 3-5 milimetrami. Príliš tenké cesto môže rýchlo stvrdnúť a v horšom prípade aj rýchlejšie pripáliť.

S múkou opatrne

Sledujte, koľko múky pridáte pri rozváľaní cesta - čím viac múky sa dostane do cesta, tým je väčšia šanca, že medovníčky budú po upečení tvrdé. Pokiaľ máte obavy, môžete cesto rozvaľkať aj medzi dvoma kúskami potravinárskej fólie. 

Pozor na prepečenie

Medovníkom stačí krátky čas pečenia pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia zmäknú a zväčšia svoj objem. Správne upečený medovníček spoznáte tak, že po jeho prekrojení je v celej časti upečený a z plechu sa jednoducho vyberie.

Nepodceňte skladovanie 

Medovníčky skladujeme v čistej kartónovej, sklenej alebo plechovej krabice, ktorú uložíme do suchej chladnej miestnosti. Mikroténové vrecúško použijeme v prípade už stvrdnutých medovníkov, v ktorom ich takto môžeme uchovať niekoľko dní.

Do krabice vložíme jablko

Stvrdnutím cesta medovníkov sa dá jednoducho predísť týmto šikovným trikom. Stačí k nim do krabice vložiť rozkrojené jablko, prezretý banán alebo krajec čerstvého chleba. To zabezpečí natiahnutie vlhkosti do cesta a krásne mäkké medovníčky.

Trik s ohriatím v rúre

Ak medovníčky predsa po upečení stvrdli, môžete vyskúšať poslednú záchranu. Poukladáte ich na rošt v rúre nad plech s vriacou vodou. Po 10 minútach rúru otvorte a medovníčky vyberte a nechajte ich preschnúť. 

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA